top of page

Els horts urbans

El veganisme no és només una manera d'alimentar-se sinó una manera d'entendre i interactuar amb el món que ens rodeja.


La natura ens ofereix moltes possibilitats per una alimentació saludable i respectuosa amb l'entorn.


Clarament, en una dieta vegana no poden faltar les fruites i les verdures. Cal tenir en compte que optar per productes de temporada i km0 sempre és molt més sostenible. Estem acostumats a trobar en els supermercats, per exemple, tomàquets tot l'any. Però sabeu que els tomàquets són uns fruits d'estiu? A l'hivern no tenen ni de bon tros el sabor que tenen els tomàquets de temporada.


Podem cultivar la nostra pròpia verdura creant un hort urbà.


La cultura dels horts urbans s'ha anat estenent al llarg dels anys. Conrear la nostra pròpia verdura sabent què i com consumim, és una cosa que avui dia es valora en gran manera.


Avui dia s'han convertit en una alternativa sostenible per a la producció de verdures fresques, una activitat apassionant i també educativa per als més petits.


Un hort urbà és equiparable a un hort al jardí, es tracta d'espais coberts o no per al cultiu d'hortalisses i fruites a escala domèstica.


La qualitat dels productes pot ser igual que qualsevol altre tipus de cultiu.


Aquests horts urbans es cultiven sobre recipients amb substrats adequats i fins i tot poden arribar a realitzar-se sobre taules de cultiu especialment construïdes per a aquest fi.


Beneficis dels horts urbans.


Els beneficis i els avantatges d'un hort urbà són múltiples i variats:


  • Fomenta hàbits alimentaris més saludables, consumint productes frescos i de temporada sense additius ni pesticides. Les verdures i hortalisses són un bàsic en la dieta vegana i vegetariana.

  • Satisfacció per consumir els nostres propis cultius. La sensació de menjar la teva pròpia verdura cultivada amb les teves mans és molt gratificant.

  • Estalviem diners. El cost de produir les nostres pròpies hortalisses és molt inferior al preu de mercat.

  • Ens fa entendre, valorar i respectar la natura i connectar amb ella.

  • Augmentem les zones verdes a les ciutats, tan necessàries a la majoria.

  • Reduïm la nostra empremta de carboni, ja que els productes són locals, tan locals que no ens hem de moure de casa per obtenir-los.

A l'hora de fer el teu hort urbà has de tenir en compte l'espai disponible i una important premissa: ha de ser una zona solejada.


Si l'espai et limita pots optar per un hort vertical que et permet aprofitar l'espai al màxim.


Recorda optar sempre per productes de temporada.


T'animes a començar amb el teu hort urbà?




 
 
 

Commentaires


bottom of page